www.mobarn.noVåre barnehager

Tradisjoner i barnehagen

I Mobarn Hauglia barnehage har vi følgende tradisjoner (faste arrangement gjennom året):

Bursdagsfeiring med krone:

Barnehagen har en sunn bursdagsmeny som barnet velger ut i fra. Personalet og barnet samarbeider om å lage krone. Barnet blir feiret med bursdagssang og oppsending av "raketter". 

 

Høstfest/Høsttur:

I september/oktober har vi høstfest på fellesrommet. Barna er med på å lage mat av høstens frukt og grønnsaker, gjerne fra egen hage. Vi pynter til fest med høsttema. I tillegg vil storbarnsavdelingen gå på en høsttur i skogen, hvor vi lager mat, leker og koser oss.

 

Pepperkakebakedag:

En dag før jul inviterer vi en av foreldrene eller en annen som barnet er glad i til å komme i barnehagen og bake pepperkaker sammen. Vi spiller julemusikk, baker og smaker. En koselig førjulsmorgen.

 

Lucia/Julefrokost:

Barna baker lussekatter som serveres på Luciadagen. Foreldrene inviteres til barnehagen for å se på at barna synger og går i Luciatog. Etter opptredenen vil det bli servert en enkel frokost for barna og foreldrene.

 

Nissefest:

For barna og personalet i barnehagen. Barna har på seg røde klær og luer. Vi spiser grøt, går rundt juletreet og nissen kommer med pakker til barna.

 

Karneval:

Barn og personalet kler seg ut. Fest på fellesrommet med underholdning, sang og dans. Barna får slå på "katta i sekken". 

 

17 mai:

Barnehagen går i tog fra Haukås skole under egen fane. Foreldrerepresentantene i SU har ansvaret for å organisere dette. Foreldrene til skolestarterne veksler på å bære fana. Skolestarterne veksler på å bære duskene til fana.

 

Sommerfest:

Sommeravslutning for barn, foreldre, søsken og personale på ettermiddag ute i barnehagen.

 

Sommerbarnehage:

I Juli måned vil vi ha aktiviteter med tema som hører sommeren til.