Gjennom samarbeid mellom hjem og barnehage ønsker vi å skape en helhet i barnets hverdag.
Et godt samarbeid mellom foreldre og barnehagepersonalet vil gjøre det lettere for barnet å oppleve trygghet og sammenheng mellom hjem og barnehage.
Grunnlaget for god kontakt med foreldrene blir lagt i tilvenningsperioden, og i det første møtet med barnehagen. Denne kontakten vil vi styrke og videreutvikle gjennom ulike samarbeidsformer:
- Daglig kontakt ved henting/bringing.
- Foreldresamtaler høst og vår.
- Felles foreldremøter. ca. 2 ganger pr. år.
- Ulike foreldrearrangement.
- Dugnader.
Når foreldrene og personalet har en åpen, tillitsfull og varm kommunikasjon fører det til at barnet trives bedre i barnehagen.
* Husk at positive foreldre=positive barn. Hils på og prat med barn, foreldre og ansatte. Tenk på hvordan dere omtaler andre familier og barnehagen hjemme.
* Foreldre trenger ikke å vite alt, men engasjement påvirker barnets trivsel og utvikling positivt. Vær interresert og nysgjerrig på hvordan barnet har hatt det i barnehagen. La barnet få tid til å fortelle på sin egen måte og snakk om barnehagen hjemme.
* Foreldrene kjenner barnet best og må ha tro på egen rolle og mulighet til å påvirke.
* Foreldrene må "lese" hvordan barnet har det og ta hensyn til at barnet blir sliten i barnehagen.
* En god dialog skaper tillit mellom foreldre og personalet. Saker tas opp når de oppstår på en åpen og ærlig måte. Kritikk er et lite egnet verktøy for samarbeid.
* Bruk barnehagens foreldreråd og samarbeidsutvalg aktivt. (www.fubhg.no)