www.mobarn.noVåre barnehager

Mobarn på lag med Miljøet!

Vi ønsker å bidra til å redusere plastforbruket!

MOBARN – PÅ LAG MED MILJØET!

 Mobarns barnehager er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som innebærer at vi jobber systematisk med miljøtiltak i hverdagen, og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift.

Nå ønsker vi å bidra ytterligere med å redusere bruken av plast i barnehagene, og også bevisstgjøre oss selv og barna på plastbruk. Voksne har et ansvar for å være bevisst egne holdninger til plastbruk, og samtidig stimulere til gode holdninger hos barna.  Det barna får som vane tidlig, vil gjerne følge dem senere i livet.

Det har nå blitt utlevert miljøposer i alle Mobarns 12 barnehager. Dette innebærer at hvert barn har fått sin egen tøypose til skiftetøy som er laget i 100% økologisk bomull.  Vi estimerer at dette tiltaket kan redusere det årlige plastforbruket i barnehagene våre med nær 1 tonn, fordelt på 730 barn. Posen merkes barnehage og barnets navn. Det er besluttet å ha kort hank på alle posene, for å unngå kvelningsfare.


For å få til en best mulig praksis på dette, har vi laget noen enkle kjøreregler for gjennomføringen: 

  • Posen må være med i barnehagen hver dag
  • Manglende pose fører til at skitne/våte klær leveres tilbake uten pose
  • Posen ristet for sand/støv ved behov, og vaskes på maksimalt 40 grader etter behov

 

Håper alle stiller seg positiv til denne nye ordningen, og at vi sammen kan bidra til å redusere plastforbruket i barnehagene våre ytterligere.