www.mobarn.noVåre barnehager

Turer i barnehagens nærmiljø

Vi ligger midt i et byggefelt, men er så heldige at vi har fine turområder i umiddelbar nærhet.

Vi har flere ulike turmål vi benytter oss av, vi er i skogen, med Frænatun, stadion, speiderhuset, Haukåssetra småbåthavna, sentrum, biblioteket og vi besøker de andre barnehagene som ligger i Elnesvågen.

Vi prøver å komme oss på tur minst en gang i uken.

Rammeplanen 2017, sier at barna i barnehagen skal oppleve utfordringer som er tilpasset hver enkelt, de skal utforske ulike landskap og bli kjent med steder i nærmiljøet (Kunnskapsdepartementet, 2017).

 

Når vi går til Frænatun er det mange muligheter for lek for barna, i den lille bekken er det mye «fisking», vi kaster ting ned i vannet for å se hvor det flyter nedover og er vi litt vågale kan tærne få kjenne på temperaturen i vannet. På den store plassen er det mye lek, med sisten eller fallskjerm som vi bruker til sangleker o.l. i de gamle grunnmurene er det ofte fin rollelek med «dyr» eller «familie».

 

Slalåmbakken er en super plass å ake på vinteren og på sommeren er det ulike arter av blomster og insekter som er spennende å utforske for små barn sammen med voksne. I tillegg er det fine områder for fantasifull lek for barna.

 

I toppen av slalåmbakken og videre ett par hundre meter ligger et nydelig lekeområde som kalles for Kirstibu. Her er det laget en naturlekeplass med nesten bare naturens materialer, det er disser, slenger, snurredisser, stiger og en zip-line. Dette er et område som barna koser seg mye på, de erfarer ulendt terreng, tilpasset kraftinnsats, klatring, fart og spenning.

 

Ofte er det kjekt for barna at vi deler de på tur, sånn at turmålet tilpasses aldersgruppen. Da kan de eldste barna gå en litt lengere tur som for eksempel haukåssetra, mens de yngste kan gå en kortere tur. De yngste går da ofte til speiderhuset, stadion eller lekeplassen som er rett nedenfor barnehagen.

 

I løpet av et år har vi mange fine turer i all slags vær!